2015. április 2.

Csokoládékrémes torta

Nem a fotó, hanem a recept kedvéért, mert igencsak jól sikerült. A paleo piskóta Tögyi Julianna receptje alapján készült, abszolút meg vagyok vele elégedve: pihe-puha, nem törik, remekül lehet vele dolgozni, ráadásul nagyon kevés szénhidrát van benne. A krém nem paleo, ebben a süteményben már bevált vaníliás ízben.



Hozzávalók 26 cm-es tortaformához

a piskótához:

35 g kókuszliszt
3 g sütőpor
6 tojás
2 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
4 evőkanál nyírfaporcukor
1 csipet só

A kókuszlisztet egy kis tálkában a sütőporral elvegyítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat és a fehérjét külön-külön keverőtálba tesszük. A fehérjékből 1 csipet sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját 5-6 perc alatt a cukorral szintén felhabosítjuk, belecsorgatjuk a vizet, majd az olajat, és még 1-2 percig tovább keverjük. Beleforgatjuk előbb a lisztet, utána a a fehérjehabot. A massza felét sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 180 fokon, alsó-felső sütésmódban kb. 15 perc alatt megsütjük; ezután a másik felével ugyanígy járunk el. A kész lapokat rácson hagyjuk kihűlni.

a krémhez:
1 csomag cukormentes csokoládés pudingpor
1 evőkanál kakaópor
2,5 dl tej
5-6 evőkanál nyírfaporcukor
25 dkg mascarpone
1 teáskanál vaníliakivonat
1 pici csipet só
1/2 dl habtejszín

A tejből a pudingporral, a kakaóval és az édesítővel sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. Robotgéppel simára keverjük a mascarponéval, a sóval és a vaníliakivonattal. Végül  - tovább verve - hozzáöntjük a tejszínt, hogy a krém könnyű, habos legyen. 


A két piskótalap közé simítjuk a krémet, és a tortát tetszés szerint díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin