2016. március 21.

Mézes gofri

Régi recept, még a netes barangolásaim elejéről. Próbálgattam sokfélét, de ha tuti jót szeretnék, ezt sütöm meg, így volt ez hétvégén is.



Hozzávalók kb. 10 nagy gofrihoz

15 dkg vaj felolvasztva, langyosra hűtve
7,5 dkg méz
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
néhány csepp citromlé
4 nagy tojás (L)
1 teáskanál vaníliakivonat
3,5 dl tej
1 csipet só
olvasztott kókuszzsír vagy olaj a kenéshez
porédesítő vagy-cukor a szóráshoz
lekvár, tejszínhab stb.

A vajat és a mézet összeolvasztjuk, langyosra hűtjük. 
A lisztet tálba mérjük, beletesszük a szódabikarbónát, a sót. Hozzáöntjük fokozatosan a tejet, közben kézi habverővel kevergetjük, simára dolgozzuk. Beleütjük a tojásokat, végül a masszába vegyítjük a mézes vajat, a vaníliát, a citromhéjat és a citromlét. 
A sütőt felmelegítjük, kevés zsiradékkal megkenjük, majd – a sütő méretének megfelelően adagolva a masszát – kisütjük a gofrikat. Tetszés szerint ízesítjük.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin