Friss recept, a júliusi Kifőztükben jelent meg.
Hozzávalók 4-5 dl-hez
50 dkg ribizli
12-16 dkg nyírfacukor
1 csipet himalájai só
A ribizlit leszemeljük, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A nyírfacukrot 1 dl vízzel felfőzzük, és a szirupot nagy lángon kb. a felére forraljuk. Beleborítjuk a gyümölcsöt, és forrás után még 5-7 percig rotyogtatjuk. Üveg(ek)be töltjük, hűtőben tároljuk. Süteményhez, fagylalthoz kínáljuk.
Tipp: ha a gyümölccsel együtt 1 késhegynyi citromsav is kerül bele, akkor az öntet hűtés nélkül is eláll. Ez esetben először fóliával, majd kupakkal zárjuk le az üveget, és 5 percre fejtetőre állítjuk. Felhasználásig kamrapolcon tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése