2017. március 21.

Magos-csokoládés zabfalatok

Januárban a Kifőztük magazin jóvoltából volt alkalmam tesztelni a Természetes,com szteviaporát, néhány finomságot sikerült vele készíteni. Ez volt közülük a szuper kedvenc :) 



Hozzávalók
10 dkg zabpehely
8 dkg Almitas mogyorókrém
1 csapott kávéskanál szteviapor
6 dkg Cavalier csokoládépasztilla aprítva
2 evőkanál szezámmag 
2 teáskanál chiamag 
1 dl kókuszkrém
a forgatáshoz:
kókuszliszt
cukrozatlan kakaópor

A kókusz- és mogyorókrémet kissé összemelegítjük, majd simára dolgozzuk. Belekeverjük először a szteviaport, majd a zabpelyhet, a magokat és a csokoládét. A masszát 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Golyókat formálunk belőle, majd kókuszlisztbe és/vagy kakaóporba forgatjuk. Hűtőben, lezárt dobozban tároljuk.

Tipp: ha sikerül gluténmentes zabpelyhet és magokat beszerezni hozzá, akkor az édesség gluténmentes lesz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin