2017. szeptember 18.

Kolbásszal és tojással rakott csillagtök

Ha valaki a címet elolvasva ügy gondolja, hogy ez az étel valami olyasmi lehet, mint a rakott krumpli, akkor nem téved :) Nagyon-nagyon hajaz rá, igazán finom, viszont így a szénhidrátérték alaposan lecsökken, amitől mindjárt alakbarát lesz, és a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. :) Mi nagyon díjaztuk a végeredményt, kíváncsi leszek, nektek ízlik-e? 



Hozzávalók 4 személyre
2 közepes csillagtök (tisztítva 80-90 dkg)
5 keményre főtt tojás
25 dkg szárazkolbász
3 dl tejföl
3 dkg vaj
őrölt bors
friss vagy szárított oregánó
friss vagy szárított majoránna
aprított petrezselyemzöld
a sütőtál kenéséhez:
zsiradék
a tetejére:
4-5 szelet füstölt, húsos szalonna

Vizet forralunk, sózzuk, és beletesszük a megtisztított, nagyobb hasábokra vágott csillagtököt. 5-8 perc alatt roppanósan puhára főzzük, leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejfölt, a tejet, picit sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. 
A sütőtálat kikenjük, és a tök felét beleigazítjuk. Sóval, borssal, majoránnával, oregánóval, petrezselyemmel ízesítjük, és a tejfölös keverék egy részével meglocsoljuk. A tojást meg a kolbászt rákarikázzuk. Erre kerül a maradék tök, sózva, borsozva. Rákanalazzuk a maradék tejfölt, a bevagdosott szalonnát, és 200 fokra melegített sütőben kb. fél óra alatt átsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin