Csak néhány gyors kattintásra volt idő, nehogy a maradék leves is eltűnjön a gyomrunkban :) Rettentő mennyiségű tökféle termett az idén szerencsére, emiatt tulajdonképpen készletfelhasználásnak indult a főzés de sokszor ezekből sülnek ki a legjobb dolgok - most is így történt :) És nem akartuk, hogy a "recept" süllyesztőbe kerüljön véletlenül...
Hozzávalók 4-5 személyre
70-80 dkg tisztított cukkinihús
25-30 dkg paradicsom
6-8 dl zöldségalaplé
kb. 5 dkg reszelt parmezán
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
sü
őrölt bors
1 kisebb csípős paprika
1 teáskanál olívaolajjal turmixolt friss bazsalikomlevél (helyette kicsivel több pesztó is jó lehet)
1 evőkanál olaj
Az aprított vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit és csípős paprikát, kicsit később a lehéjazott, darabolt paradicsomot is, néhány percig kevergetjük, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kevés vízzel, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük. Lefedjük, és a cukkinit megpuhítjuk. Az egészet turmixoljuk, és ízlés szerinti mennyiségű alaplevet adunk hozzá. Beleszórjuk a parmezánt, a levest utánízesítjük, felforraljuk. Beletesszük a bazsalikomot, hagyjuk, hogy egyet még rotyogjon, majd tálaljuk..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése