2019. május 6.

Nyári serpenyős csirkemáj



Hozzávalók 2 személyre
30 dkg csirkemáj
3 szál újhagyma
20 dkg apró szemű újkrumpli
1 kisebb zsenge cukkini
1 paradicsom

őrölt bors
csilipaprika (elhagyható)
morzsolt majoránna
néhány friss zsályalevél aprítva
1/2 dl száraz fehérbor
olaj
a tálaláshoz:
friss zsályalevél (elhagyható)

A májat és a krumplit alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a nedvességet leitatjuk róluk.  Felforrósított olajon a krumplit kb. 10 perc alatt körös-körül pirosra sütjük, majd kiszedjük 
az edényből és félretesszük. Újabb adag olajon a májat is félpuhára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve szintén félretesszük. Még egy evőkanál olajat forrósítunk, és a vékonyra karikázott hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzátesszük a darabokra vágott cukkinit és paradicsomot. Fűszerezzük, aláöntjük a bort, beletesszük a krumplit, és lefedve puhára pároljuk a zöldségeket. Végül hozzátesszük a májat, és a ragut készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin