2009. május 10.

Epres-málnás öntet (túrós palacsintára)


Tegnap mélyhűtő átvizsgálás volt (gyakrabban kéne...), és találtam benne még tavalyi epret és málnát, pont itt volt az ideje, hogy legyen belőle valami. Panna cotta lett volna belőle, de amit kinéztem, fehércsokis volt, az pedig éppen nincs itthon. Kitaláltam, hogy akkor a túrós palacsintát dobom fel egy kicsit vele. Jól sikerült!

Nem igazán mértem a dolgokat hozzá, inkább olyan ötletadónak szánom. Volt kb. 40 dekányi gyümölcsöm, azt egy kislábosban feltettem főni, amikor lett leve, kapott 10 dekányi cukrot és egy csipet sót. A kertben szedtem egy marék citromfűlevelet, apróra vágtam. Amikor már puhák voltak a gyümölcsök, beletettem egy fél citrom héját, egy lötty citromlikőrt és a zöldet, egy rottyanás után elzártam.
A palacsintákat megtöltöttük az ízesített túróval, a tetejére csorgattuk az öntetet.

5 megjegyzés:

duende írta...

Milyen jó ötlet Kata! :)

The Chef Viki írta...

Szuper!

Azt hiszem,nem csináltál rossz üzletet, hogy nem volt otthon fehér csoki :-)

KataKonyha írta...

Duende, köszi:)

Viki, hát nagy nehezen, de legyűrtük:)

trinity írta...

Túrós palacsinta-eperrel-nyami....most is megenném:)))

napmátka írta...

A túrót (ami nekem néha kicsit tömény magában) remekül lazítják az ilyen pirosgyümölcsös finomságok. Szívesen ebédeltem volna Veletek!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin