Elővettem Jamie Oliver könyvét (a vacsorásat), hogy valami finom tésztát keressek benne. Jelentem, sikerült, találtam egy jó tonhalasat.
Hozzávalók 2 személyre:
1 jobb minőségű tonhalkonzerv, 20 dkg penne tészta, 2 szardellafilé, 2 gerezd fokhagyma, 1 maréknyi kapribogyó, fél maréknyi olajbogyó (feketét írt, de nekem nem volt csak zöld ), 1-2 paradicsom, kicsi fehérbor, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj, 1 kisebb marék friss bazsalikom, fél citrom héja és leve, chilipaprika ízlés szerint
Az előkészítéssel kezdtem, maga a főzés nagyjából 20-25 perc.
A konzervet lecsöpögtettem, egy kis tálba tettem. A bazsalikomleveleket apróra vágtam, rászórtam egy kis sót és borsot, a halra tettem. A citrom héját is ráreszeltem, a levét rányomtam, locsoltam még egy kis olívaolajat és összekavartam.
A fokhagymát, a chilipaprikát és az olívabogyót apróra vágtam, a paradicsomot kockákra
Feltettem a vizet a tésztának. Egy serpenyőben 3 kanálnyi olívaolajat forrósítottam. Beletettem a szardellát, szétkevertem. Hozzáadtam a fokhagymát, az olívabogyót és a chilit, kis lángra tettem, kevergettem nagyjából 2 percig. Erre tettem a paradicsomot, a bepácolt halat és egy lötty fehérbort, forrpontra hevítettem, majd újra kislángon hagytam jó 5-6 percet párolódni. A végén még kapott kicsi sót és borsot.
Eközben gyakorlatilag a tészta is megfőtt. 1 merőkanálnyit kivettem a főzőléből, majd a tésztát leszűrtem és a szószba raktam. A petrezselymet apróra vágtam, hozzákevertem. Tettem még hozzá a főzőléből (főleg mert az időzítés nem sikerült pontosra, nem érkezett meg idejére a 2. fő).
Jót ettünk belőle!
Hozzávalók 2 személyre:
1 jobb minőségű tonhalkonzerv, 20 dkg penne tészta, 2 szardellafilé, 2 gerezd fokhagyma, 1 maréknyi kapribogyó, fél maréknyi olajbogyó (feketét írt, de nekem nem volt csak zöld ), 1-2 paradicsom, kicsi fehérbor, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj, 1 kisebb marék friss bazsalikom, fél citrom héja és leve, chilipaprika ízlés szerint
Az előkészítéssel kezdtem, maga a főzés nagyjából 20-25 perc.
A konzervet lecsöpögtettem, egy kis tálba tettem. A bazsalikomleveleket apróra vágtam, rászórtam egy kis sót és borsot, a halra tettem. A citrom héját is ráreszeltem, a levét rányomtam, locsoltam még egy kis olívaolajat és összekavartam.
A fokhagymát, a chilipaprikát és az olívabogyót apróra vágtam, a paradicsomot kockákra
Feltettem a vizet a tésztának. Egy serpenyőben 3 kanálnyi olívaolajat forrósítottam. Beletettem a szardellát, szétkevertem. Hozzáadtam a fokhagymát, az olívabogyót és a chilit, kis lángra tettem, kevergettem nagyjából 2 percig. Erre tettem a paradicsomot, a bepácolt halat és egy lötty fehérbort, forrpontra hevítettem, majd újra kislángon hagytam jó 5-6 percet párolódni. A végén még kapott kicsi sót és borsot.
Eközben gyakorlatilag a tészta is megfőtt. 1 merőkanálnyit kivettem a főzőléből, majd a tésztát leszűrtem és a szószba raktam. A petrezselymet apróra vágtam, hozzákevertem. Tettem még hozzá a főzőléből (főleg mert az időzítés nem sikerült pontosra, nem érkezett meg idejére a 2. fő).
Jót ettünk belőle!
6 megjegyzés:
Na, ez nálam tuti befutó!!!! :)
Aha, szóval a halas tésztasaláta! Egzotikusabb, mint az én krumplim, az már biztos, de finom is lehetett! Mondjuk, magamnak ugyanígy készíteném el, a férjemnek viszont ki kellene hagynom a bazsalikomot. Azonkívül... Nyamm... :)
Nagyon fincsi!
De miért rosszlányoké?:)))
:)))
Edit, nem tudom, milyen bazsalikom nélkül, de én jó sokat tettem bele - ez még a tavalyi, benne volt mélyhűtőben, hál istennek olyan, minha új lenne - de így, ahogy leírtam, tuti jó!
Trinity, Jamie is ezt firtatta a recept bevezetőjében, de neki sem derült ki egyértelműen...ez a recept olasz nevének fordítása."Pasta puttanesca"
Már a címe is jó! :)))
És a kaja is, szeretem a tonhalas tésztát.:)
Hát akármi köze is van a rosszlányokhoz, én szívesen bevállalnám...
Igazság szerint már régóta készülök valamilyen tonhalas tésztát csinálni, de még ehhez sem jutottam el...
Megjegyzés küldése