(balról a 2. tálban)
Igen, az az unalmas krumplisaláta, csak így valahogy mégis átalakul. Frissé, ízessé válik, nagyon finom!
Hozzávalók:
1,5-2 kg öreg! krumpli, só
2 l víz, 3 mk só, 3-4 dkg cukor, 4-5 ek 10 %-os ecet
2 közepes hagyma apró kockákra vágva (minél ízesebb, annál jobb, most főzőhagyma volt, de pl. lilával még finomabb), 3 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 kk mustár, só, bors, pici cukor, pici citromlé, 3 kk (esetleg több) pesztó
A krumplikat héjastól megtisztítom (van egy direkt erre a célra tartott körömkefém), vízben kicsi sóval éppen, hogy puhára főzöm.
Egy 3 literes lábosban a vizet a sóval felforralom, beleteszem a cukrot és az ecetet.
A krumplikat még melegen meghámozom, és a meleg ízesített vízbe szeletelem bele. Megvárom, amíg ott kihűlnek.
Közben majonézmártást készítek ízlés szerint, beleteszem a hagymát, utána a kihűlt-leszűrt krumplit keverem bele.
Hozzávalók:
1,5-2 kg öreg! krumpli, só
2 l víz, 3 mk só, 3-4 dkg cukor, 4-5 ek 10 %-os ecet
2 közepes hagyma apró kockákra vágva (minél ízesebb, annál jobb, most főzőhagyma volt, de pl. lilával még finomabb), 3 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 kk mustár, só, bors, pici cukor, pici citromlé, 3 kk (esetleg több) pesztó
A krumplikat héjastól megtisztítom (van egy direkt erre a célra tartott körömkefém), vízben kicsi sóval éppen, hogy puhára főzöm.
Egy 3 literes lábosban a vizet a sóval felforralom, beleteszem a cukrot és az ecetet.
A krumplikat még melegen meghámozom, és a meleg ízesített vízbe szeletelem bele. Megvárom, amíg ott kihűlnek.
Közben majonézmártást készítek ízlés szerint, beleteszem a hagymát, utána a kihűlt-leszűrt krumplit keverem bele.
Hiába esszük sokszor, mégis mindig elfogy, és így pesztóval nagy sikert aratott.
1 megjegyzés:
A krumlisaláta az abszolút gyengém... De megkóstoltam volna, Kata! :)
Megjegyzés küldése