2011. július 27.

Zöldborsós-csirkehúsos raguleves


A recept a júliusi Kifőztük magazinban jelent meg, amely ingyenesen letölthető az oldalról.

Hozzávalók

2 egész csirkecomb bőr és csont nélkül
40-50 dkg fejtett zöldborsó
3 zsenge sárgarépa
1/2 csomag petrezselyemzöld
1 teáskanál liszt

bors
őrölt gyömbér
1 evőkanál olaj

a vajas galuskához:

fél tojás
3-4 dkg liszt
1 teáskanál vaj
pici só és bors

A csirkecombokat kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon fehéredésig pirítjuk. Borsozzuk, sózzuk, lefedjük, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, amíg félpuha nem lesz. Hozzátesszük a darabokra vágott répát és a borsót, újabb borsozás és sózás következik, majd további 10-15 percre lefedjük, pároljuk.
A fedőt levesszük, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a ragut kb. 3 cm-re ellepje. Kicsit sózzuk és borsozzuk, szórunk bele őrölt gyömbért, beletesszük az összekötözött petrezselyemzöldet, majd felforraljuk.
Közben elkészítjük a galuskát. A tojást elkeverjük a liszttel és a vajjal; az állaga olyan legyen, hogy a massza a kanálról lassan folyjon le. A felforrt levesbe teáskanállal keskeny galuskákat szaggatunk, majd 10 percig gyöngyözően forraljuk. Amikor elkészült, kiszedjük a petrezselymet, és forrón tálaljuk a kiadós, nyári ízű levest.

Tipp: ha savanykás levest szeretnénk, akkor párolás után a liszt hozzáadása nélkül öntsük fel vízzel a ragut, majd amikor felforrt, habarjuk be 3 dl tejföl, a liszt és kevés hideg víz keverékével. A levesbe főzzünk galuska helyett 5 dkg rizst.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Szemet gyönyörködtető lett a levesed! Nagyon szívesen megkóstolnám, mert igen szeretem!

Bianka írta...

Nagyon szeretném, ha ehetném most azonnal :)

Kata írta...

Köszönöm lányok!:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin