2013. március 1.

Indiai csípős hal


Ha ettetek még finomat!!! Aki szereti az indiai ízeket, feltétlenül készítse el, aki pedig barátkozna ezekkel a fűszeres fogásokkal, az sem fog csalódni benne!:) mi oda meg vissza voltunk tőle!
A recept még a februári Kifőztük magazinban jelent meg, azóta már a márciusi szám is kijött, a letöltésért katt ide!



Hozzávalók 2 személyre

30 dkg fehér húsú halfilé (én harcsát használtam)
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 csapott teáskanál csilipehely vagy 1/2 teáskanál csilipor
1 nagyobb vöröshagyma
1 csilipaprika
2 x 2 cm friss gyömbér
1 csapott teáskanál őrölt koriander
3-4 szárított curry levél(elhagyható)
1,5 evőkanál olaj
a körethez:
10 dkg basmati rizs
1 kávéskanál kurkuma

2 x 2 cm-es kockákra vágjuk a halat. Sózzuk, rászórjuk a szárított csilit és megcsöpögtetjük a citromlével. Lefedve hideg helyre tesszük.
Megtisztítjuk és finomra aprítjuk a hagymát, lereszeljük a gyömbért. A csilipaprikából eltávolítjuk a magot, a húsát vékonyra szeleteljük.
A rizst dupla térfogatú, kurkumával és sóval ízesített vízben feltesszük főni. Lefedjük, és forrás után 5-6 perccel lezárjuk alatta a lángot; hagyjuk, hogy felszívja a maradék vizet.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beletesszük a halat, és nagy lángon, időnként óvatosan megkeverve elfőzzük a levét. Még addig hagyjuk kicsit sülni, amíg a hús kis színt nem kap minden oldalán; ez összesen kb. 6 percig tart. Akkor edénykébe borítjuk, és letakarjuk. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a hagymát a csilipaprikával és a gyömbérrel együtt pár percig pirítjuk benne. Hozzátesszük a koriandert, a curry levelet, picit sózzuk, és 2 evőkanálnyi vízzel a hagymát egészen puhára pároljuk. Visszatesszük az edénybe a halat, és átmelegítjük.
A halat a kurkumás rizzsel együtt azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin