A Kifőztük áprilisi számában jelent meg a recept. Amíg még nincs ízletes, hazai, friss gyümölcs, addig használjuk fel a mélyhűtőben lévő tavalyi készletet!
Hozzávalók 4 személyre:
3,5 dl zsírdús (házi) tej
35 dkg fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
2 evőkanál tejföl
4 lapzselatin
8-10 dkg cukor
csipet só
A fagyasztott gyümölcsöt szűrőbe téve, szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a tejet a sóval melegíteni kezdjük. Amikor majdnem forr, a kinyomkodott zselatinlapokat a tejbe keverjük, majd a lábost levesszük a tűzről.
15 dkg gyümölcsöt szitán áttörünk, hogy megszabaduljunk a magoktól és a héjtól. A gyümölcspéphez keverjük a tejfölt, és ízlés szerint 6-8 dkg cukrot. Néhány kanál meleg tejjel elvegyítjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. Hideg vízzel kiöblített formákba öntjük, és hűtőben néhány órát dermedni hagyjuk.
A maradék gyümölcsöt 2 dkg cukorral felforraljuk, és lehűtjük.
Tálalás előtt a formákat 1-2 percre meleg vízbe tesszük, majd a panna cottát a tányérra borítjuk. (Ha szükséges, előtte a forma szélénél vékony pengéjű késsel meglazítjuk.)
A mártással együtt tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése