Ismét egy alacsony szénhidráttartalmú étel, és ha nem egy nagy tál sült krumplival tálaljuk, az is marad:) Eredetileg a Kifőztükben jelent meg a recept.
(A blogger megint nem hajlandó sorkizárttá tenni a posztot, mint sokszor máskor sem, így ilyen marad...)
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg pontyfilé, 4 szeletre vágva
só
őrölt bors
őrölt gyömbér
1/2 citrom leve
4 dkg őrölt szezámmag
3-4 evőkanál olaj
a tálaláshoz:
kevés balzsamecetkrém
aprított petrezselyemzöld
A halszeleteket – az eredetileg bőrös oldalukon – fél centiméterenként beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel megszórjuk, citromlével megcsöpögtetjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
Sütés előtt az őrölt szezámmagban megforgatjuk, és a felforrósított olajon nagy lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A tányérokat balzsamecetkrémmel átspricceljük, rátesszük a halat, és petrezselyemzölddel megszórjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése