Hogy milyen is az, amikor a körte végül sós ízű lesz? Ebből a levesből a kóstolásnál kiderül :) A recept a Kifőztük magazin októberi számában jelent, a Kókuszvilág támogatta.
Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál Barco kókuszolaj
1 vöröshagyma
2 kisebb krumpli
7-8 dl zöldségalaplé
3-4 nagyobb körte
5 dkg kéksajt
1 dl Cocomas kókusztejszín
só
aprított rózsabors
a tálaláshoz:
1 körte
3 dkg füstölt, húsos szalonna
aprított petrezselyemzöld
rózsabors
A megforrósított olajon a felaprított hagymát megdinszteljük. Rádobjuk az apró kockákra vágott krumplit és körtét. Néhányat keverünk rajtuk, sóval, rózsaborssal ízesítjük, majd 1 dl vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Belerakjuk a tejszínt, a morzsolt sajtot, és az egészet botmixerrel pépesítjük. Felöntjük az alaplével, és jól összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
Közben a szalonnát felkockázzuk, kisütjük. A körtét kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, és a szalonnazsíron átpirítjuk-átpároljuk. Tálaláskor a tányérokba kanalazzuk a gyümölcsöt és a szalonnát, majd rámerjük a forró levest. Petrezselyemzölddel, kevés rózsaborssal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése