2016. szeptember 30.

Zabos májfasírt

Folytatva a júniusi Kifőztük magazinban megjelent Russell Hobbs sorozatot, elérkeztünk a zabos májfasírthoz. Érdemes kipróbálni, nekünk nagyon ízlett :)



Hozzávalók 2-3 személyre, 10 fasírthoz
30 dkg csirkemáj
1 közepes fej vöröshagyma
1 púpozott teáskanál morzsolt bazsalikom
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld

őrölt bors
csilipaprika (ízlés szerint)
1,5 dkg vaj
a besamelmártáshoz:
2,5 dkg vaj
4 dkg zabliszt
4 evőkanál tej
1 csipet só
továbbá:
1 tojás
zabliszt
zabkorpa
olaj
zöldsaláta

A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, a zablisztet megfuttatjuk rajta, a megmelegített tejjel felengedjük, picit sózzuk. Egészen sűrű masszát kapunk, félretesszük hűlni. 
A csirkemájat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd feldaraboljuk. A kis kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük, rádobjuk a májat. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal meg petrezselyemmel ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg a belseje még éppen rózsaszínű marad. Ezután ezt is hűlni hagyjuk. 
A robotgép késes aprítójába tesszük a májat, a mártást, a tojássárgáját, és néhány másodperc alatt összedolgozzuk. A masszából fasírtokat formázunk, mindet zablisztbe, felvert tojásfehérjébe és zabkorpába forgatjuk. Bő olajban kisütjük, papírtörlőn lecsöpögtetjük. Salátaágyon tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin