2018. május 17.

Gombás cannelloni

Komolyan mondom: ez az az étel, amiért érdemes kissé lazítani a diétán. Igaz, nem annyira vészes, annyi, hogy a kész canelloni tészta kizárólag fehér lisztet tartalmaz, ami cukorbetegeknek nem annyira ajánlott. Simán lehetne Szafis lisztből lasagne tésztát készíteni, nagyobb darabokra vágni és a töltelékkel feltekerni....nah egyszer, ha kellően elég idő lesz rá, biztosan ezt az utat járom vele. Most viszont élvezkedtünk – ééés nem túlzok, kicsit sem :) – ezzel a nagyon-nagyon finom étellel :) 

A recept eredetileg az áprilisi Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók 2 személyre
8 cannelloni tészta (10 dkg)
5 dkg póréhagyma
45 dkg gomba

őrölt bors
1 csipet fokhagyma-granulátum
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kis csokor petrezselyemzöld
2,5 dkg vaj
a sütéshez:
vaj
33 dkg tejföl
1-2 evőkanál tej
10 dkg reszelt sajt

őrölt bors
1 madárszem csili
a tálaláshoz:
reszelt sajt
petrezselyemzöld

Enyhén sós vizet forralunk. A tésztát 4-5 percig főzzük benne, amíg hajlítható állagú nem lesz; akkor kiemeljük, és papírtörlőn kissé megszikkasztjuk.
Közben a vajon a felszeletelt pórét megfonnyasztjuk, majd a félbevágott, vékonyra szelt gombát hozzáadjuk. Nagy lángon sütjük, megszórjuk fokhagymával, borssal, sóval, kakukkfűvel. Zsírjára pirítjuk, végül hozzákeverjük a felaprított petrezselymet. 
Akkora tűzálló tálat, amelyben a tésztacsövek egymás mellett elférnek, kikenünk vajjal. A cannellonikba osztjuk a tölteléket, és mindet a tálba sorakoztatjuk. A tejfölt kevés tejjel fellazítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, finomra aprított csilivel ízesítjük. A tésztára kanalazzuk, és az ételt 180 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk kb. 25 percre. Az utolsó 5 percben a sajttal megszórva pirítjuk tovább. Forrón, kevés petrezselyemmel és sajttal meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin