Nem mondom, hogy nagyon alacsony a szénhidráttartalma, de azt igen, hogy igazán baráti áron megvásárolható alapanyagokból készül, lassú felszívódású, valamint rendkívül könnyen megsüthető palacsinta – hátha valakinek pont ez a recept lesz a befutó 😊
A recept eredetileg a júniusi Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók 12-14 nagyobb palacsintához
11 dkg Graham-liszt
11 dkg fehér tönkölyliszt
2 tojás
1 tojásfehérje
1 púpozott kávéskanál só
néhány csepp folyékony édesítő (pl. stevia)
2 dl 1,5%-os tej
4 dl buborékos víz
75 ml olaj + kevés a kenéshez
a tálaláshoz:
cukormentes lekvár
A liszteket, a tojást, a tojásfehérjét, a sót, az édesítőt, a tejet és 1 dl vizet alaposan összedolgozunk, majd legalább fél órát phentetjük.
Sütés előtt a masszához keverjük a többi hozzávalót. Tapadásmentes palacsintasütőt kevés olajjal kikenünk, majd alaposan felforrósítjuk. Közepes lángon, a szokott módon palacsintákat sütünk a tésztából. Lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése