A júniusi Kifőztük magazinból, gyors, egyszerű desszert, Szafis alapanyagokból készült.
Hozzávalók 18-20 cm-es piteformához
1 késhegynyi őrölt fahéj vagy szegfűszeg
1 csipet só
1-1 evőkanál kókuszkrém és víz keveréke
25 dkg ribizli
1 bő evőkanálnyi szeletelt mandula
A kókuszzsírhoz adjuk az édesítővel, fűszerrel és sóval elvegyített lisztek 2/3-át, és villával nagyjából eldolgozzuk. A ribizlit összekeverjük a maradék lisztkeverékkel, majd az enyhén kizsírozott sütőedény aljára szórjuk. A maradék tésztához keverjük a kókuszkrémes folyadékot, a tésztát a gyümölcsre morzsoljuk, majd meghintjük a szeletelt mandulával.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése