Az augusztusi Kifőztük magazinból, a Pink Cékla blog konyhájából. Meglátni és megszeretni pillanatok műve volt. Persze kissé átalakult az én hűtőm/kamrám készletéhez, de hát a (sós) piték már csak ilyenek :)
Hozzávalók egy 26 cm-es pitéhez:
a tésztához:
12 dkg Graham-liszt
10 dkg magkeverék (2,5 dkg lenmag, 2,5 dkg szezámmag, 5 dkg napraforgómag)
50 ml olívaolaj
50 ml víz
1 csapott kávéskanál só
a töltelékhez:
kb. 30 dkg tisztított cukkini kisebb kockákra vágva
1 csípős almapaprika
2 paradicsom kisebb kockákra vágva
1 nagyobb vöröshagyma vékonyra szeletelve
1 nagy gerezd fokhagyma szeletelve
1 camembert sajt (125 g)
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
15 dkg tejföl
2 tojás
olívaolaj
néhány szál friss kakukkfű, bazsalikom és oregánó levelei
só
őrölt bors
A zöldségeket megmossuk, előkészítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a piteforma aljába és oldalára nyomkodjuk. 180 fokos légkeveréses sütőben 12 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a zöldségeket kevés olívaolajon, nagy lángon 10-15 perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. Elegyengetjük az elősütött pitetésztán. Elosztjuk rajta a feldarabolt camembert sajtot. A tejfölt simára keverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a zöldségekre. A sütőbe visszatéve 25 perc alatt megsütjük a pitét.
Tipp: hidegen a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése