2018. október 2.

Szilvás-fehérjés golyó

A Szafis fehérjeturmix golyósított változata :) Mi van, ha nem kívánja az ember lánya a turmixot? Vagy inkább egy-egy bekapható falatra vágyik? Akkor golyózni kell :)

A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók
25 dkg szilva
a forgatáshoz:
2 kis marék durvára vágott dió

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, késes aprítóban összeaprítjuk.
A fehérjeport és a szegfűszeget hozzákeverjük, majd a lisztkeverékből annyit adunk hozzá, hogy ne túl kemény masszát kapjunk. Végül – ha szükséges – édesítjük. A masszából golyókat formázunk, mindet megforgatjuk a szárazon megpirított dióban.

Tipp: ha este elkészítjük, másnap lezárt dobozban magunkkal vihetjük munkába, kirándulásra.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin