Jó szokás szerint olyan alapanyagokból készült, amiket a kamrában, kertben és hűtőben találtam. Viszont olyan finom lett, hogy kár lenne veszni hagyni az ötletet.
Hozzávalók 3 személyre
50 dkg zöldbab
1 közepes cukkini
1 közepes sárgarépa
kb. 10 cm-es póréhagyma-darab
só
őrölt bors
kevés zsiradék
1 kis csokor friss tárkony
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
ecet ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi, a tárkony miatt kevesebb kell bele)
1 csipet édesítő vagy cukor
a sűrítéshez:
1,5 dl tejföl
2 evőkanál (nálunk barnarizs- vagy zabpehely)liszt
A megmosott, megtisztított zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra szeljük. A cukkinit nagyobb, a sárgarépát kisebb kockákra vágjuk.
A pórét keresztben kettévágjuk, majd alapos öblítés után picire kockázzuk, és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a répát, és pirítás után, fedő alatt, pici vizzel 10 percet pároljuk. Hozzátesszük a cukkinit, árforgatjuk, majd a zöldbabot beletéve felöntjük annyi vízzel, ami éppen-éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve roppanós puhára főzzük.
A tejfölt a liszttel behabarjuk, és forró főzővízzel felengedve a főzelékhez tesszük. Beleszórjuk a felaprított zöldfűszereket, ecettel-cukorral beállítjuk az ízét.
Fasírttal ettük, nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése