2008. szeptember 17.

Expressz ebéd - avagy hogyan javítsunk fel egy csomag tortellinit?


A tortellinit a csomagon lévő utasítás alapján sós vízben megfőzzük.

Sajtszósz (egy 25 dkg-os csomaghoz):
2,5 dkg vajat felolvasztunk, hozzáteszünk egy lapos evőkanál lisztet, és habzásig kevergetjük (én alaphelyzetben egy kézi habverővel kezdek dolgozni). Állandóan keverve hozzáadunk 3 dl meleg tejet, felforraljuk, és ízesítjük sóval, borssal, belereszelünk 6-8 dekányi sajtot (legjobb, ha sima és füstölt is van benne), kb. 5 percig gyöngyöztetjük, azután elzárjuk alatta a hőforrást.
Jó csípős, szép piros színű paprikából néhány karikát vágunk, azt apróra vagdossuk, beletesszük a szószba. Friss zöld fűszernövényekből (nálam most bazsalikom, kakukkfű és petrezselyemzöld volt) egy csokrot felaprítunk, és a szószba keverjük. Egy tálba leszűrjük a tortellinit, ráöntjük a szószt.
Készen van, lehet enni!

2 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nahát, kész kincsesbányát találtam nálad, Marcsi! Úgyis szilvalekváron törtem a fejem, és péksüteményből is mindig kíváncsian olvasom az új recepteket.

Kata írta...

Örülök Kriszta, hogy tetszenek neked is a receptek. Igyekszem, hogy máskor is találj nálam érdekességeket!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin