2009. április 30.

Brokkoli krémleves 2.


Megint olyan jó ára volt a brokkolinak, hogy bűn lett volna otthagyni a boltban. Ráadásul régóta motoszkált az agyamban az a leves, amit régebben a GoodFood oldalán olvastam, nevezetesen hogy a brokkolit kék sajttal házasította össze. A múltkor sima sajttal már finom volt, akkor ezzel csak még jobb lehet! Hát nem lett csalódás:) Emlékezetből csináltam, ezért nem a pontos másolat, került bele pluszban 2 összetevő, de biztos nem rontottak rajta.

Hozzávalók:

500 g brokkoli, 1 közepes hagyma, 1 közepes krumpli, 1 ek olaj, 1 leveskocka vagy húsleves alaplé, 1 ek olaj, 100 g kék sajt (nálam csak sima T...o színes márkatermék), 1 dl tejszín, kevés só, bors, kevés szerecsendió

A brokkolit szétszedtem úgy, hogy a rózsáit kicsi szárral levágtam, a szárakat összedaraboltam, a vastagabb széleket lehámoztam róla. A hagymát pucolás után apróbbra vágtam, a krumplit kisebb kockákra.
A felhevített olajon a hagymát megpirítottam, rádobtam a krumplit és a brokkolit, néhányszor átforgattam. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi majdnem ellepte, beledobtam egy leveskockát, beleszórtam a fűszereket, felforraltam. Amikor puhák voltak a zöldségek, akkor a brokkolirózsák kb. 2/3-át kivettem belőle, a többi alkotórészt a turmixomba öntöttem, egyneművé változtattam. Akkor visszaöntöttem a lábosba, tettem még vizet hozzá (valamivel több, mint 1 liter volt összesen), belemorzsoltam a sajtot (hagyni kellett volna egy kicsit a végére, de elfelejtettem...), tettem még hozzá 1 dl tejszínt is, valamint kóstolás után borsot kapott még. Mikor felforrt, hozzátettem a rózsákat, elzártam, kész volt.

3 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Ez nagyon finom lehetett :)

erős ildikó írta...

Párom nagy kedvence! S persze én is szeretem...jó növény ez a brokkoli!

Vali írta...

Én is szeretem, de a család nem rajong érte.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin