2012. április 26.

Vörösboros marhaszelet




Ez a recept is a márciusi Kifőztükben jelent meg. Az étel nagyon-nagyon finom, az összes ujjunkat megnyaltuk utána:))

Hozzávalók 4-5 személyre

70 dkg marhahús (hátszín, comb vagy nyaktarja)
70 dkg vöröshagyma
1 zöldpaprika
4-5 evőkanál olaj
3 babérlevél
3 szem borókabogyó
2 dl tejföl
frissen őrölt bors

A húst megmossuk, és másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát meg a zöldpaprikát megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Kuktaedényben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és 2-3 perc alatt – több menetben - átpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát; kiszedjük tányérra, sózzuk, borsozzuk. A többi olajat is az edénybe öntjük, beletesszük a hagymát meg a paprikát, és addig pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor szórunk bele sót (kicsit több kell, mint más ételbe, mert a sok hagyma édessé teszi), tekerünk rá bővebben borsot, fűszerezzük még babérlevéllel és borókabogyóval. Belehelyezzük a hússzeleteket, hozzáöntjük a bort, és lezárjuk a kuktát. Amikor az edényben a megfelelő nyomás kialakul, onnantól kezdve 25-30 percig főzzük, majd megvárjuk, míg a fedelét le tudjuk venni. 
Ha megpuhult a hús, tányérra tesszük, kihalásszuk a babérlevelet, és a tejföllel együtt turmixoljuk a hagymás elegyet. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük vissza a hússzeleteket a szaftba, és pár perc alatt forraljuk össze.

Krumplipürével tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

Tipp: ha nincs kuktánk, sima főzőedényben is megfőzhetjük az ételt, ebben az esetben természetesen a főzés ideje jócskán megnő.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Olvastam a receptet, nem csodálom, hogy isteni volt...:o)

Vicuska írta...

Nekem is tetsző!!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin