Ez most nem igazán recept, csak ötlet, hátha rajtunk kívül más is fürdik az uborkában:)
Szóval sóztam, borsoztam, kakukkfűvel szórtam először csak a karfiolt (ja, és ezt most nem főztem elő, csak egészem kis rózsákra szedtem, így is jó!) és a cukkinit. De maradt még tojás, ezért széjjelnéztem a kamrában, és már vittem is a konyhába két uborkát magammal. Hosszában és széltében kettévágtam őket, kiszedtem a magokat belőlük, az uborkát még egyszer elfeleztem hosszában, így helyes kis rudakat kaptam belőle. Picit sóztam és borsoztam, hagytam egy órát állni a többi zöldséggel. Normál módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - paníroztam mindet, majd a karfiolt közepes lángon, a többit nagy lángon kisütöttem.
Kevés majonézzel kevert, ízesített tejföllel ettük; fincsi volt!
3 megjegyzés:
De szeretem ezeket a zöldségeket rántva, meg a tököt is :-))))
A karfiolt sem és a gombát sem szoktam sosem előfőzni.
Legközelebb próbáld ki a répát is rántva. Semmi ízesítést nem szoktam használni és előfőzni sem szoktam. Jó nagy, ferde szeleteket vágjál, úgy kiadósabb.
A maradék meg mehet a levesbe.
Anikó, akkor nem vagyok egyedül:))
Baisy. köszi az ötletet, feltétlenül kipróbálom, amúgy is nagy barátságban vagyok a répával:)
Megjegyzés küldése