2012. július 6.

Rántott zöldségek: karfiol, cukkini és.....uborka:)



Ez most nem igazán recept, csak ötlet, hátha rajtunk kívül más is fürdik az uborkában:)

Szóval sóztam, borsoztam, kakukkfűvel szórtam először csak a karfiolt (ja, és ezt most nem főztem elő, csak egészem kis rózsákra szedtem, így is jó!) és a cukkinit. De maradt még tojás, ezért széjjelnéztem a kamrában, és már vittem is a konyhába két uborkát magammal. Hosszában és széltében kettévágtam őket, kiszedtem a magokat belőlük, az uborkát még egyszer elfeleztem hosszában, így helyes kis rudakat kaptam belőle. Picit sóztam és borsoztam, hagytam egy órát állni a többi zöldséggel. Normál módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - paníroztam mindet, majd a karfiolt közepes lángon, a többit nagy lángon kisütöttem.
Kevés majonézzel kevert, ízesített tejföllel ettük; fincsi volt! 

3 megjegyzés:

Anikó írta...

De szeretem ezeket a zöldségeket rántva, meg a tököt is :-))))

Daisy írta...

A karfiolt sem és a gombát sem szoktam sosem előfőzni.
Legközelebb próbáld ki a répát is rántva. Semmi ízesítést nem szoktam használni és előfőzni sem szoktam. Jó nagy, ferde szeleteket vágjál, úgy kiadósabb.
A maradék meg mehet a levesbe.

Kata írta...

Anikó, akkor nem vagyok egyedül:))

Baisy. köszi az ötletet, feltétlenül kipróbálom, amúgy is nagy barátságban vagyok a répával:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin