A recept eredetileg a Kifőztük novemberi számában jelent meg. Indiai étel, nagyon fűszeres, jó csípős és nagyon finom!
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb mogyoróhagyma (vagy 1 közepes fehér hagyma)
4-5 gerezd fokhagyma
2 x 2 cm-es friss gyömbér
1 csapott evőkanál Madras curry fűszerkeverék
1 evőkanál paradicsompüré
só
frissen őrölt bors
2 evőkanál vaj
70-80 dkg csirkecombfilé
1 doboz kókusztej (400 g)
a tálaláshoz:
párolt (basmati) rizs
friss korianderzöld vagy petrezselyemzöld
A húst kisebb kockákra vágjuk, és egy evőkanál forró vajon
fehéredésig sütjük. Borsozzuk, sózzuk, majd – ha szükséges – kevés víz
hozzáadásával, lefedve puhára pároljuk.
A fűszeralaphoz a megtisztított, feldarabolt hagymát, a fokhagymát
és a gyömbért késes aprítóba tesszük, és amennyire tudjuk, pépesítjük.
Serpenyőben egy evőkanál vajat melegítünk, hozzáadjuk a hagymás pépet. Néhány
percig kevergetve pirítjuk, majd kicsi vizet hozzáöntve fedő alatt puhára
pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, néhány másodperc múlva a paradicsomot. Beletesszük
a húst, felöntjük a kókusztejjel, és 10-15 percig főzzük, hogy összefőjenek az
ízek. Ha szükséges, a levét utánaízesítjük.
Párolt rizzsel és friss korianderzölddel vagy petrezselyemzölddel
meghintve tálaljuk.
Tipp: adhatunk az étel mellé naan kemyeret is, ennek a receptje
a Kifőztük Kenyeres különszámban található. Madras curry fűszerkeverék híján keverjünk
össze 1/2 kávéskanál őrölt koriandert, ugyanennyi csiliport, borsot és római
köményt, valamint csipet őrölt mustármagot, fahéjat, szerecsendiót és kurkumát;
nem lesz ugyanolyan, de hasonló lesz az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése