2013. január 27.

Lilahagymás-juhtúrós pizza


...még a januári Kifőztükből. Tegnap megjelent a februári számunk,  már az is letölthető, látogassatok el érte a weboldalunkra! E havi témáink: farsang, Valentin nap, keleti ételek, és persze egyebeket is találtok benne, mi szem-szájnak ingere:)

És akkor vissza a pizzához:



Hozzávalók  2 db 28 cm-es pizzához:

30 dkg (kenyér)liszt
1,8-2 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
1 evőkanál olaj
a feltéthez:
20 dkg juhtúró
3-4 evőkanál tejföl
néhány szál petrezselyemzöld
2-3 kisebb gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
frissen őrölt bors
1 kicsi csilipaprika
10 dkg reszelt sajt

1 dl vízben a cukrot elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk benne, és a kimért liszthez öntjük. Belerakjuk a só, az illatos fűszereket meg az olajat, és kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. Közben még annyi vizet öntünk hozzá, hogy puha, de ruganyos tésztát kapjunk belőle. Ezután letakarjuk, és meleg helyen 40-50 percig kelesztjük.
A tésztát kétfelé osztjuk, és gyengéden cipóvá gyúrjuk. Mindkét darabot lisztezett felületen nagyjából 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és letakarjuk, míg elkészül a feltét.
Ehhez a juhtúrót villával áttörjük, és a tejföllel krémessé keverjük. Ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, csilivel és lila hagymával, a zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal. 
A krémet a lapok tetejére osztjuk úgy, hogy a széleken egy cm-t kihagyunk, majd megszórjuk a sajttal is. A pizzákat előmelegített 225 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin