December végén retrós hangulatban eszembe jutott az a melegszendvics, amit régen sokszor készítettünk, és szerettük is nagyon. Leteszteltük, és arra jutottunk, hogy nem volt az olyan rossz;) Így azután a recept bekerült a januári Kifőztük újságba. Persze némi plusz anyag is került a tetejére a régihez képest, de nem vált kárára...
Hozzávalók személyenként
1 zsömle
5 dkg párizsi
3-4 dkg reszelt sajt
1 evőkanál tejföl
csipet só
frissen őrölt bors
1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
kevés friss vagy szárított kakukkfű
1 teáskanál napraforgómag (elhagyható)
A párizsit pici kockákra vágjuk, és összekeverjük a sajttal, a tejföllel meg a fűszerekkel. A zsömlét kettévágjuk, rákenjük a masszát. Megszórhatjuk kevés napraforgómaggal is.
200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése