A decemberi Kifőztükben jelent meg a recept, remek előétel, de akár főétel is lehet belőle. Szilveszterre is ajánlom!
Hozzávalók kb. 40 minifasírthoz
50 dkg darált pulykamell
1 lila hagyma
1 zsemle
1 nagyobb tojás
8-10 szem aszalt szilva
1 marék durvára vágott mogyoró
4 kávéskanál só
frissen őrölt tarka bors
1/2 kávéskanál morzsolt borsikafű
1/2 kávéskanál morzsolt rozmaring
néhány szál petrezselyemzöld
a forgatáshoz:
4 + 2 evőkanál szezámmag
a sütéshez:
olaj
A megtisztított hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, az aszalt szilvát feldaraboljuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
A pirított hagymát, a kicsavart zsemlét és az összes többi hozzávalót a darált húshoz adjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A négy evőkanál szezámmagot kávédarálóban finomra őrölünk, azután belekeverjük a maradék két evőkanálnyi egészben hagyottat.
A fasírtmasszából evőkanálnyi adagokat veszünk ki, és golyót formálunk belőlük. Mindegyiket beleforgatjuk a szezámos keverékbe, majd tálcára tesszük.
A fasírtot bő, forró olajban barnáspirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése