2014. január 27.

Szezámmagos halfilé

Egyszerű, de az őrölt szezámmagtól és a balzsamecettől mégis kicsit különleges halétel, ráadásul szénhidrátszegény. A recept eredetileg a decemberi Kifőztükben jelent meg.




Hozzávalók 2 személyre

kb. 40 dkg ponty- vagy harcsafilé, 4 szeletre vágva

őrölt bors
őrölt gyömbér
1/2 citrom leve
4 dkg őrölt szezámmag
3-4 evőkanál olaj

a tálaláshoz:
kevés balzsamecetkrém
aprított petrezselyemzöld

A halszeleteket fél centiméterenként beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel megszórjuk, citromlével megcsöpögtetjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
Sütés előtt az őrölt szezámmagban megforgatjuk, és a felforrósított olajon nagy lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük.

A tányérokat balzsamecetkrémmel átspricceljük, rátesszük a halat, és petrezselyemzölddel megszórjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin