Egyszerű, de az őrölt szezámmagtól és a balzsamecettől mégis kicsit különleges halétel, ráadásul szénhidrátszegény. A recept eredetileg a decemberi Kifőztükben jelent meg.
Hozzávalók 2 személyre
kb. 40 dkg ponty- vagy harcsafilé, 4 szeletre vágva
só
őrölt bors
őrölt gyömbér
1/2 citrom leve
4 dkg őrölt szezámmag
3-4 evőkanál olaj
a tálaláshoz:
kevés balzsamecetkrém
aprított petrezselyemzöld
A halszeleteket fél centiméterenként beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel megszórjuk, citromlével megcsöpögtetjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
Sütés előtt az őrölt szezámmagban megforgatjuk, és a felforrósított olajon nagy lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A tányérokat balzsamecetkrémmel átspricceljük, rátesszük a halat, és petrezselyemzölddel megszórjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése