Az eredeti receptet a februári GoodFood-ban találtam. Nekiláttam, de azután menet közben mégis változtattam rajta 1-2 dolgot. A végeredmény egy puha, könnyű kakaós sütemény lett, ráadásul szénhidrátszegényebb az eredetinél is. Az uram nagyon boldog tőle, mert szerette a régen általam készített, kevésbé szénhidrátbarát változatot is:) Kevés cukormentes lekvárral megkenve meg egyenesen isteni!:)
Hozzávalók nálam kb. 18 x 25 cm-es tepsihez:
85 g teljes kiőrlésű rozsliszt + kevés a tepsihez
25 g zabkorpa
25 g cukrozatlan kakaópor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 közepes tojás
125 g eritrit
25 g olvasztott vaj
175 g kicsire aprított alma (almaszósz helyett, aprítógépben megdolgozva)
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál feketekávé
+ zsiradék a tepsi kenéséhez
A száraz anyagokat elvegyítjük. A tojást az eritrittel habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajat is. Beletesszük az almát és a vaníliát, majd felváltva összekeverjük a száraz anyagokkal és a feketekávéval. Kizsírozott, lisztezett tepsibe kanalazzuk a masszát, és alsó-felső fokozaton, 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük; ha megnyomjuk a közepét, ruganyosnak kell lennie.
Tipp: 16 szeletre vágtam, egy szelet ezekkel a hozzávalókkal 9-10 g szénhidrátot tartalmaz. Ha valaki édesebben szereti, beleteheti az eredeti összes, 200 g cukorfélét, de nekünk az már túl édes lett volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése