2014. szeptember 7.

Cukkinis lecsó

Még valamelyik tavalyi Kifőztükben jelent meg a recept; miután holnapra ezt az ételt terveztem, előkerítettem a leírást, hogy is csináltam anno: hát így!:) Kenyér nélkül számolva az egész étel szénhidráttartalma nagyjából 70 g, úgyhogy 1 szelet kenyér még mindenkinek belefér mellé:)



Hozzávalók 3-4 személyre

8 dkg füstölt, húsos szalonna
20 dkg füstölt vékony kolbász
1 nagyobb vöröshagyma
4 paprika
4 közepes paradicsom
1-2 cukkini
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék

őrölt bors
zsiradék (ha szükséges)

A kis kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük, félretesszük. 
Ha túl sok a zsír, leöntünk belőle. A visszamaradt zsiradékon néhány percig sütjük a felkockázott cukkinit, amíg színt nem kap. Ekkor ezt is kivesszük, és félretesszük. 
A karikákra vágott kolbászt is megpirítjuk, és szintén tányérra szedjük. Ha szükséges, kevés zsírt teszünk az edénybe, és beledobjuk az először félbe-, majd szeletekre vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és kb. 10 percig kevergetve sütjük. Az aprított paradicsomot is hozzátesszük, és nagy lángon, sűrű kavargatás közben a lé nagy részét elpárologtatjuk. Picit sózzuk, borsot szórunk rá, és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Beletesszük a félretett szalonnát, kolbászt és cukkinit, majd néhány perc alatt összefőzzük az ételt. Friss, puha kenyérrel az igazi!

Tipp: ha színes paprikát használunk, még szebb lesz az étel.

1 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik, műsorra tűzöm én is! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin