A férjem nagyon szereti a klasszikus krémest, de hiába cseréljük ki a cukrot édesítőre, még mindig ott van a krémben a rettenetesen nagy mennyiségű liszt. Ezért újraálmodtam az egészet, könnyű vaníliakrémmel készítettem el. Nyilván nem olyan, mint az igazi, de nem lett rossz!:)
Hozzávalók 10 szelethez, 2 db 32 x 15 cm-es krémeslaphoz
1 csomag cukormentes pudingpor
2,5 dl tej
6-7 evőkanál porrá tört eritrit
25 dkg mascarpone
1 teáskanál vaníliakivonat
1 pici csipet só
1/2-1 dl habtejszín
a tetejére:
vaníliával őrölt eritrit
A tejből a pudingporral és az édesítővel sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. Robotgéppel simára keverjük a mascarponéval, a sóval és a vaníliakivonattal. Végül - tovább verve - hozzáöntünk annyi tejszínt, hogy a krém könnyű, habos legyen, de még összeálljon, ne legyen semmiképpen folyós. Az egyik lapot tálcára tesszük, rásimítjuk a krémet. A másikat tízfelé vágjuk, és a krém tetejére igazítjuk. A süteményt 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt vaníliás édesítővel megszórjuk.
2 megjegyzés:
Finom lehet! Már egy ideje én is tervezem, hogy krémest csinálok otthon. Állandóan halogatom az elkészítését, mert mindig találok egy új receptet, amit ki kell próbálni. :)
Vanilin, ajánlom neked kipróbálásra, de ez nem a klasszikus, hanem egy alacsonyabb szénhidráttartalmú változat, nálunk az a fajta sajnos most nem játszik:( Csak azért írom, nehogy csalódjál a receptben:) Cserébe viszont nagyon finom, és nem csak egy pici sarkot ehet meg belőle az, aki diétázni kényszerül;)
Megjegyzés küldése