2015. május 6.

Édesköményes zöldségkrémleves

Az egyik kedvenc zöldséglevesünkbe "belecsempésztem" egy hűtő alján kullogó, elfelejtett édesköményt, és az eredmény bennünket is meglepett – abszolút pozitívan:) még most lehet kapni ezt a zöldséget is a boltokban, hátha valaki ki szeretné próbálni. A recept a májusi Kifőztük magazinban jelent meg, töltsétek le az oldalról, sok-sok remek recept van benne:)



Hozzávalók 4-6 személyre

50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, fehérrépa, paszternák)
1 póréhagymadarab (a zöldes része felől)
1 kisebb édesköménygumó (kb. 20 dkg)
1 teáskanál őrölt római kömény
2 nagyobb gerezd fokhagyma
kb. 1,5 l zöldségalaplé

őrölt bors
kevés csilipaprika (elhagyható)
olívaolaj

A póréhagymát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. A gyökérzöldségeket meghámozzuk, ízlés szerint kiválogatunk belőlük 10-15 dkg-ot, és julienne-re vágjuk. Kevés olívaolajon először halványra pirítunk maréknyi pórét, tányérra szedjük, majd a helyére tett, gyufaszálra vágott zöldségeket sütjük roppanósra, és azt is a hagymához rakjuk; ezekből lesz a levesbetét. 
A maradék hagymát és a kicsire darabolt zöldségeket átpirítjuk, hozzátesszük az ugyancsak darabokra vágott édesköményt, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel meg csilivel ízesítjük, majd kevés vizet öntünk alájuk, és lefedve mindet puhára pároljuk. Botmixerrel pürésítjük, ezután felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és ha szükséges, a levest utánízesítjük. 
A félretett póréval és zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin