2015. május 24.

Szalonnás sült spárga

Nagyon gyors, nagyon egyszerű, mégis nagyon finom, ráadásul nagyon alacsony szénhidráttartalmú köret a májusi Kifőztükből. Még van spárga bőven a piacokon:)



Hozzávalók 2-3 személyre

50 dkg zöld spárga
8 szelet füstölt, húsos, vékonyra szeletelt szalonna
tengeri só
frissen őrölt bors
1-2 evőkanál (olíva)olaj
kevés balzsamecetkrém

A spárgát megtisztítjuk: az alját letörjük, és - ha szükséges - a héját fölötte néhány cm-en lehúzzuk. Nagyobb tepsibe öntjük az olajat, beleforgatjuk a spárgát. Elrendezzük a tepsiben, picit sózzuk, bővebben borsozzuk, és elosztjuk rajta a szalonnát. A zöldséget néhány csepp balzsamecettel ízesítjük, és 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 13-15 percig sütjük. Húsok mellé köretként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin