A recept a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg, de egész évben aktuális, ha aránylag gyorsan készítenénk egy finom ételt.
Hozzávalók 2 személyre
2 evőkanál olívaolaj
2 egész csirkecomb
1 kisebb rozmaringág levelei aprítva
1 lila hagyma aprítva
1 sárgarépa reszelve
2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
10-15 szem kapribogyó
10 szem zöld bors (sós lében eltett)
só
frissen őrölt bors
Az olívaolaj felét felforrósítjuk, a sóval, borssal meghintett húst barnára pirítjuk rajta. Hozzászórjuk a rozmaring felét, az egészet átforgatjuk, majd tálra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon a lila hagymát 5 perc alatt dinszteljük. Hozzákeverjük a répát, a fokhagymát, a megmaradt rozmaringot, és 1-2 perc alatt átsütjük. Beleborítjuk a paradicsomot, a kapribogyót, a zöld borsot és 1/2 dl vizet, majd felforraljuk. A szószt tűzálló tálba öntjük, belerakjuk a húst, és fóliával lefedjük. 180 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt puhára pároljuk a combot, majd fólia nélkül megpirítjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése