2016. november 27.

Kókusztejes cukkinikrémleves

Némi késéssel, de megérkezett a blogra a szeptemberi újságban megjelent cukkinikrémleves... A receptet a Kókuszvilág támogatta.





Hozzávalók 4 személyre
1 kg cukkini
3-4 gerezd fokhagyma
15 dkg Cocomas kókusztejszín

őrölt fekete bors
1 késhegynyi őrölt csilipaprika
2 evőkanál Barco kókuszolaj
1,2 l zöldségalaplé
1 kis csokor petrezselyemzöld
a tálaláshoz:
5-8 dkg füstölt, húsos szalonna

A cukkinit és a fokhagymát megpucoljuk. A felforrósított olajon a hosszában négyfelé vágott, vékonyra szeletelt cukkinit néhány perc alatt megpirítjuk. Hozzáforgatjuk a préselt fokhagymát, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, csilivel ízesítjük, és kevés alaplével felengedve, lefedve puhára pároljuk. Botmixerrel turmixoljuk, belekeverjük előbb a kókusztejszínt, majd a maradék alaplét, az aprított petrezselymet. A levest felforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük. A közben kis kockákra vágott, ropogósra sütött szalonnával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin