Némi késéssel, de megérkezett a blogra a szeptemberi újságban megjelent cukkinikrémleves... A receptet a Kókuszvilág támogatta.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg cukkini
3-4 gerezd fokhagyma
15 dkg Cocomas kókusztejszín
só
őrölt fekete bors
1 késhegynyi őrölt csilipaprika
2 evőkanál Barco kókuszolaj
1,2 l zöldségalaplé
1 kis csokor petrezselyemzöld
a tálaláshoz:
5-8 dkg füstölt, húsos szalonna
A cukkinit és a fokhagymát megpucoljuk. A felforrósított olajon a hosszában négyfelé vágott, vékonyra szeletelt cukkinit néhány perc alatt megpirítjuk. Hozzáforgatjuk a préselt fokhagymát, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, csilivel ízesítjük, és kevés alaplével felengedve, lefedve puhára pároljuk. Botmixerrel turmixoljuk, belekeverjük előbb a kókusztejszínt, majd a maradék alaplét, az aprított petrezselymet. A levest felforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük. A közben kis kockákra vágott, ropogósra sütött szalonnával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése