2017. április 28.

Kakaós sajttorta

Ez a torta hatalmas kedvenc lett, a márciusi újságban való megjelenése óta már kétszer ismételtünk belőle. Sütés nélkül készül, és ami még nagyszerű, hogy nincs benne túl sok szénhidrát sem :)



Hozzávalók 22 cm-es tortaformához
az alaphoz:
7,5 dkg mandulaliszt
7,5 dkg őrölt mandula
5 dkg olvasztott  vaj
1 csapott evőkanál nyírfaporcukor
a krémhez:
50 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál azonnal oldódó kávépor
15 dkg nyírfacukor
2 dkg zselatinpor
a tetejére:
2 maréknyi bogyósgyümölcs
1 tasak piros tortazselatin (12 g)
2-3 csapott evőkanál nyírfacukor
3 dl víz

Az alaphoz valókat összedolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
A kávét és a zselatinport 2 dl forró vízben feloldjuk, félretesszük. Robotgéppel, nagyobb keverőtálban a krémsajtot, a kakaóport és a nyírfacukrot elkeverjük. Apránként hozzáadjuk a még langyos zselatint. Ha egynemű a krém, az alapra simítjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük.
A tortazselét a nyírfacukorral elkeverjük, fokozatosan adagolva hozzáöntjük a vizet, és állandó keverés közben forrásig melegítjük. Lehűtjük, amíg már éppen zselésedni kezd. A sajtkrémen elosztjuk a gyümölcsöt, majd óvatosan – hogy a krémet nehogy fellazítsuk – a tetejére kanalazzuk a piros zselét. Hűvös helyen még legalább 1/2 órát hagyjuk dermedni a tortát, majd tálalhatjuk.

Tipp: ha nagyon sűrű, kemény mascarponét használunk, akkor a zselatin mennyiségét megfelezhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin