A januári Kifőztük gasztromagazinból. Szafis hozzávalókból készült, gyakorlatilag sós piskóta sós töltelékkel, finom lett :)
Hozzávalók 30 x 20 cm-es tepsihez
1 csapott kávéskanál só
3 L-es tojás
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj felmelegítve
a krémhez:
15 dkg laktózmentes, szoba-hőmérsékletű mascarpone
8-10 szelet gluténmentes szalámi
1/2-1/2 csokor petrezselyemzöld és snidling
1 csipet só
frissen őrölt bors
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájához adjuk a lisztet és a kókuszolajat, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Amikor sűrű krémmé állt össze, továbbra is a géppel dolgozva hozzákeverjük a hab felét. Ezután a maradék fehérjehabot spatulával, széles mozdulatokkal beleforgatjuk.
A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk; ne ijedjünk meg tőle, egészen lapos lesz, sütés közben majd megnő. Előmelegített, 175 fokos sütőben alsó-felső fokozaton, kb. 10 perc alatt megsütjük. A tepsiből kiborítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a papír segítségével többször, egyre szorosabban felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét összekeverjük a feldarabolt szalámival és a finomra aprított zöldekkel, fűszerezzük, majd a piskótára kenjük. Felcsavarjuk, szorosan fóliába tekerjük, és néhány órát pihentetjük. Szeletelve tálaljuk.
Tipp: 2 napon belül érdemes elfogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése