A januári Kifőztük magazinban jelent meg ez a recept is. Otthoni készletekből készült a leves, és mivel a zsálya télen is zöldell, ráadásul jól megy a sütőtökhöz, adott volt az ízesítés.
Hozzávalók 4 személyre
35 dkg tisztított sütőtökhús
1 kisebb sárgarépa (kb. 10 dkg)
1 kisebb petrezselyemgyökér (kb. 10 dkg)
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 friss vagy 1 kávéskanál szárított zsályalevél
1 kicsi friss csilipaprika vagy 1 madárszemcsili
5 dl húsleves
1 dl kókusztejszín
só
őrölt bors
kókuszolaj
a díszítéshez:
zsályalevél vagy petrezselyemzöld
Kevés kókuszolajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, még néhány percig kevergetjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, majd hozzáforgatjuk a sütőtököt, az aprított csilit, a zsályát, sózzuk, borsozzuk. Felengedjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi a zöldségeket, az edényt lefedjük, és mindent puhára párolunk. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, beleöntjük a húslevest és a kókusztejszínt, majd összeforraljuk.
Tipp: akinek nem fontos, hogy az étel paleo legyen, normál tejszínt és olajat használhat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése