2018. január 27.

Napraforgós-szezámmagos keksz


A januári Kifőztük magazinból. Szafis hozzávalókból készült, fincsi paleo sós keksz :)


Hozzávalók 1 tepsi süteményhez
5 dkg Szafi Reform nyújtható sós kelt tészta helyettesítő lisztkeverék
5 dkg darált napraforgómag
5 dkg nem túl sűrű kókusztejszín
1 csapott kávéskanál só
a tetejére:
1/2 tojásfehérje
szezámmag

A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, és nem tapadós felületen vagy 2 ív sütőpapír között kb. 2 mm vastagra nyújtjuk. 3,5 cm-es pogácsakiszúróval szaggatjuk, a leeső részeket újragyúrjuk és ismét szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket felvert tojásfehérjével megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. 175 fokra melegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 10 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin