Igazán diétás fogás, ráadásul nagyon finom :) A decemberi Kifőztük magazinban jelent meg eredetileg.
Hozzávalók 2 személyre
4 szelet harcsafilé (kb. 40 dkg)
mandulaliszt
1 nagyobb tojás
zabkorpa
szeletelt mandula
só
őrölt bors
frissen facsart citromlé
olaj
a szószhoz:
1 dl tejszín
5 dkg reszelt cheddar sajt
1 csapott teáskanál mandulaliszt
a körethez:
párolt zöldség
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsöpögtetjük, és 1-2 órát pihentetjük.
Mandulalisztbe, felvert tojásba és mandulalapocskával vegyített zabkorpába forgatjuk, majd felforrósított olajban, néhány perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
A szósz hozzávalóit kis lábosba tesszük, és kézi habverővel kevergetve készre főzzük. A halat a szósszal és párolt zöldséggel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése