A decemberi Kifőztük magazinból, Szafis-hozzávalókból készült. Előételként vagy köretként is fogyaszthatjuk. Kiváló alternatívája a rizsnek, bulgurnak, ráadásul ez tutira gluténmentes - vannak, akiknek ez nagyon fontos.
Hozzávalók 2-4 személyre
12,5 dkg Szafi Free fűszeres gluténmentes zabköret
2,5 dl víz
1 kávéskanál só
továbbá:
2 szűk evőkanál almaecet
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb lila hagyma
1 kisebb piros színű kápia paprika
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
durvára darabolt, pirított dió
A zabköretet lábosba mérjük, felöntjük a vízzel, sózzuk, és lefedve, közepes lángon melegíteni kezdjük. Amikor elkezd bugyogni a víz (5-7 perc), megkeverjük, kissé mérsékeljük alatta a hőt, és addig hagyjuk párolódni a zabot, amíg szósz állagú nem lesz. Ekkor ismét megkeverjük, és a tűzről levéve, lefedve hagyjuk kihűlni; közben a gabona felszívja a maradék folyadékot is. Átforgatjuk az ecettel, az olajjal, a felaprított hagymával, paprikával és petrezselyemmel, majd legalább 2 órát hagyjuk pihenni.
Tálalás előtt megszórjuk kevés petrezselyemmel és pirított dióval.
Tipp: előételként 4 személyes, hús mellé köretként 2 személyes adag. Aki kedveli, a petrezselyemzöld helyett (vagy akár pluszban) rukkolát is adhat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése