2019. szeptember 5.

Expressz házi tarhonya Szafi-lisztből


Régi tervem volt már kipróbálni, hogy a sima lisztes változatot alapul véve, vajon Szafis lisztből is meg lehet-e csinálni házilag pillanatok alatt a tarhonyát? Jelentem, működik, semmi bonyolultság, csak némi alapanyag és egy nagyobb fajta késes aprító kell hozzá.



Hozzávalók személyenként
a tarhonya készítéséhez:
6 dkg Szafi Reform galuska-lisztkeverék
1 L-es tojás (62-64 g)
1 csipet só
a főzéshez:
1 evőkanálnyi Szafi Reform kókuszolaj
1 csipet só
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
1,5 dl víz

A tarhonyához a hozzávalókat késes aprítóba tesszük. A gépet addig dolgoztatjuk, amíg a tarhonyaszemek kialakulnak. Legalább fél órát konyharuhán szikkasztjuk.




Az olajat közepes lángon, tapadásmentes edényben felhevítjük, a tésztát 2-3 percig kevergetjük rajta. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és kis lángon, időnként megkeverve hagyjuk, hogy az összes vizet felszívja. Akkor egészen pici lángon (vagy elektromos tűzhelyen maradékhőn) hagyjuk még 3-4 percig, hogy nagyjából szétpörögjenek a szemek. Beleforgatjuk a petrezselymet, és köretként tálaljuk.

Tipp: minél nagyobb súlyú a tojás, annál kisebb szemű lesz a kész tarhonya. Természetesen meg is lehet szárítani, de akkor több víz kell a főzéshez.

A Szafi termékeket a legjobb áron itt lehet megvásárolni.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin