2020. február 1.

Csirkehúsos-mozzarellás tészta

Az ételhez használt krétai vad fűszerkeverék a Fűszerész webshopból van, nagyon szeretem, erőteljesen mediterrán ízű. Hasonlóan finom még a krétai vad bazsalikom, oregánó és kakukkfű is, szívesen ajánlom kipróbásásra.




Hozzávalók 2 személyre
12 dkg szénhidrátcsökkentett tészta
5 dkg füstölt, húsos szalonna
10-15 cm póréhagyma
1/2 piros színű kaliforniai paprika
25 dkg csirkemellfilé
1 púpozott teáskanál krétai vad fűszerkeverék
1 kávéskanál őrölt gyömbér
tört piros jalapeno csilipaprika ízlés szerint
1 dl tejszín
10 dkg mozzarella

frissen őrölt fekete bors
zsír

A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk; a főzőléből 1 csészényit félreteszünk.
Közben a vékony csíkokra vágott szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk. Beletesszük a felkarikázott pórét, ezután a csirkemellcsíkok következnek. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a paprikakockákat. Néhány keverés után fűszerezzük, majd a tejszínnel felöntve, az edényt lefedve puhára pároljuk a ragut. Ha szükséges, adunk hozzá a főzőléből. Végül beleolvasztjuk az összetépkedett mozzarellát, összeforgatjuk a tésztával, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin