2009. május 16.

Fahéjas-paradicsomos bab + párizsiasan rántott pontyfilé


Mélyhűtő kihasználási akció van még mindig, listát készítettem a benne rejlő dolgokról, megcsillagozva a sürgősen felhasználandó tételeket, különös tekintettel azokra a dolgokra, amiknek nemsokára szezonjuk lesz, de még mindig csücsül belőlük tavalyi adag. Így találtam a zöld ceruzababot is, amihez receptet kerestem és találtam is CHILI & VANILIÁ-nál, nevezetesen egy fahéjas-paradicsomos változatot. Kicsit féltem, hogy férjuram mit fog szólni hozzá, de simán vette az akadályt, mert az összhatás tökéletes lett.

A receptet nem írom be, mert ugyanúgy készítettem, ahogy le van írva. Hozzá pontyfilé darabokat - szintén része volt a hűtőtartalomnak - rántottam párizsiasan (csak lisztben és tojásban mártottam meg). Annyit azért trükköztem vele, hogy a tojásba a kicsi só mellé került egy késhegynyi fahéj, bors és római kömény, hogy a halnál is visszaköszönjenek a köret fűszerei.

Nekünk nagyon ízlett!

5 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Ezt a zöldbabot már én is kinéztem magamnak, most már még erősebb a késztetés, hogy megcsináljam végre :)

duende írta...

Nagyon izgalmas ez a zöldbab, és sós ételekhez szeretem a fahéjat. Ki fogom próbálni. Csak sütikbe nem teszek... :)))

erős ildikó írta...

Nagyon szeretjük a halat, de én most mégis a ceruzababot kívántam meg leginkább, olyan régen ettem. Izgalmas így elkészítve!

Kata írta...

Kíváncsi leszek, ha kipróbáljátok:)

Renata Kalman írta...

Én is fagyasztó ürítési akcióban vagyok...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin