2009. május 29.

KFC saláta


(Ugye elnézitek nekem, de ennek a képnek a jobb felső sarkában található, sajna erről sincs jobb képem.)

Ez a recept is az Nlc fórumon terjedt viharos gyorsasággal egy időben, nálunk harmadjára készült. Egy kicsit édeskésebb jellegű - ugye a gyorséttermek ezzel csalizzák a gyerekeket - , de ha otthon készül, akkor kordában lehet tartani egy kicsit ezt is. Én azért nem teszek bele annyi cukrot, mint amennyit kéne, de most valószínűleg kicsit megszaladt, mert édesebb lett, mint szokott.

Hozzávalók:

60 dkg nagy lyukú reszelőn aprított fejes káposzta, 2 ugyanolyanra aprított répa, 1 nagyobb hagyma apróra vágva
0,8 dl cukor (helyett nálam fél dl), fél teáskanál só, fél mokkáskanál frissen őrölt bors, fél dl tej, 1 dl majonéz, 1 kis doboz tejföl, kb. 3 evőkanál citromlé

A zöldségek kivételével az összes hozzávalót alaposan összekevertem egy nagyobb tálban. Hozzátettem a zöldségeket, azzal is átkevertem, majd letakartam, és hűtőben érleltem néhány órát.

Ennyi a történet. Akinek van reszelős robotgépe, annak néhány perc az egész, nekem hál' istennek a kuktám reszelte;), így nekem is csak az összeállítás maradt.

/Litita receptje alapján az Nlc fórumról/

6 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Nálunk is szokott ilyen készülni, csak cukor nélkül :) Én úgy ismerem mint caleslaw saláta és tejföl helyett joghurtot teszek bele vagy mindkettőt, tejet azt egyáltalán nem .

Gyöngyi írta...

Ha már KFC, a csípős csirkereceptet nem tudod véletlenül?
Szép hétvégét kívánok!

erős ildikó írta...

Tetszik! Jöhet a töltött tojásokhoz (is!)

Kata írta...

Lúdanyó, szerintem ugyanaz mindkettő. Lehet, hogy kipróbálom cukor nélkül is... eddig szolgaian utánoztam a receptet, most majd lázadok:)

Gyöngyi, azt sajnos nem ismerem, de majd kutakodok, jó?

Napmátka, lehet, hogy neked is cukor nélkül jobban bejön.

Mademoiselle írta...

Hálásan köszönöm ezt a receptet, tényleg pont olyan!!! Hétvégén elfogyott egy vödörnyi, és már a következő vödörnyi "érik" a hűtőben a holnapi ebédhez. Szuper recept! :-D

Kata írta...

Mademoiselle, nagyon örülök:)))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin