2009. május 18.

Tavaszi vasárnapi ebéd

Bocs, kép nélkül...

A vasárnapi ebéd második fogását úgy felfaltuk pillanatok alatt, hogy csak utána kezdtem sóhajtozni és gondolkozni; először a férjem kezdett ocsúdni az ízélmények hatása alatt, és megkérdezte, hogy miért nem fényképezted le? Pedig nem volt különleges hozzávalókból, csak úgy egyszerűen: tavaszi volt!

A csirke felsőcombokat még szombat este pácba ültettem: olaj, ketchup, méz, citromlé, bors, csípős paprika keverékbe forgattam, hűtőbe tettem. Másnap ebéd előtt még besóztam, tepsibe raktam, befedtem alufóliával, és fél órára így tettem sütőbe, utána az alufóliát levettem, és anélkül sütöttem még fél óra alatt készre.

Mellé egy másik tepsibe kicsi újkrumplik kerültek; megsikáltam direkt e célra szánt körömkefével őket, majd kacsazsírral "kibélelt" tepsibe kerültek, tengeri sóval, borssal, rozmaringgal voltak fűszerezve, kb. 20 percig lefedve, utána anélkül, időnként rázogattam a tepsit. Amikor készen volt, ráborítottam egfy fél csomó aprított petrezselyemzöldet.

Tejfölös uborkasalátát ettünk hozzá; kell ennél több?

4 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Nem, nem kell több. Ez pont elég :)
Kép sem kell hozzá, el tudom képzelni, hogy mennyire finom egy ilyen ebéd :)

erős ildikó írta...

Nekem is megy a fejben főzés! Képpel sem tudnád felülmúlni, amit elképzelek. Remek fűszerezés és a pác is az!

Gabriella írta...

Újburgonya... nyami... nálunk még nincs, de már alig várom.

A pácod nagyon klasszul hangzik!!!

Kata írta...

Köszi lányok:) Azt hittem, hogy senki nem lesz kíváncsi kép nélkül rá, de mégis... Lehet, hogy nem is kéne fényképezzek? (pedig már kezdem kedvelni a dolgot, eleinte ki nem állhattam...)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin